Recomanació de «El Periódico» per Sant Jordi

Literatura en catalán

Font: El Periódico

Si, faltan muchos títulos en esta página. Pero los que están los hemos seleccionado muy convencidos. Hay memorias multigeneracionales (de Ramis a Foix pasando por Riera), veteranos a los que se debe una reivindicación (Espinàs, Garriga, Sales) y muchas nuevas voces que componen una nueva hornada en el campo del relato breve o exploran varios géneros.

[…]

LICANTROPIA

Carles Terès / Edicions de 1984 / 16,50 €

Siguiendo la senda fantástica de Joan Perucho y el revigorizante modelo lingüístico de Jesús Moncada, un catalán de la Franja pasado por Barcelona, Carles Terès debuta con una historia familiar que esconde una saga de licantropía en las tierras del Maestrazgo de Teruel. Hay manuscritos, secretos y su dosis de «miedo, violencia y sexualidad», pero nada de los tópicos de la novela histórica a la catalana.

—–

Literatura en català

Font: El Periódico

Sí, falten molts títols en aquesta pàgina. Però els que hi ha els hem seleccionat molt convençuts. Hi trobem memòries multigeneracionals (de Ramis a Foix passant per Riera), veterans als quals es deu una reivindicació (Espinàs, Garriga, Sales) i moltes noves veus que componen una nova fornada en el camp del relat breu o exploren diversos gèneres.

[…]

LICANTROPIA

Carles Terès / Edicions de 1984 / 16,50 €

Seguint el camí fantàstic de Joan Perucho i el revigoritzant model lingüístic de Jesús Moncada, un català de la Franja passat per Barcelona, Carles Terès, debuta amb una història familiar que amaga una saga de licantropia a les terres del Maestrat de Terol. Hi ha manuscrits, secrets i la seva dosi de «por, violència i sexualitat», però res dels tòpics de la novel·la històrica a la catalana.

Quant a Carles

Sóc del 62 i escric la columna mensual «L’Esmolet» a la revista Temps de Franja des del desembre del 2003. Aquesta revista és editada per Iniciativa Cultural de la Franja, ( ASCUMA , Institut d’Estudis del Baix Cinca, Centre d’Estudis Ribagorçans i Consells Locals de la Franja ). Fa molts anys, des de l’agost del 95, que formo part del col·lectiu Viles i Gents, que escriu una columna setmanal al periòdic La Comarca d’Alcanyís. Aquesta és la primera columna periòdica publicada ininterrompudament en català en un mitjà aragonès. De fet sóc dissenyador gràfic de formació i ofici, i tinc el meu estudi al la població baix-aragonesa d’Alcanyís. La resta de la família són la meua dona Cèlia i les filles Adriana i Tuàbech.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Licantropia, Literatuta i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *